Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Ямбол. Парламентът работи изключително

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Ямбол. Парламентът работи изключително
Коментари Харесай

Борисов объркан за третия мандат: Има шанс за кабинет, ако се даде на ДБ. Но може и да е на БСП

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Ямбол.

 

Парламентът работи извънредно дейно. Толкова добре работещ парламент не е имало. Има ясно болшинство от Движение за права и свободи, Демократична България, БВ и ГЕРБ-СДС. В избрани политики и от други партии. Това са обстоятелствата “. Това заяви  Бойко Борисов.

По думите му Асен Василев трансформира лъжата в агитация.  " С риск да ни тричат още веднъж, че лъжите на Асен Василев за наши срещи даже телефони с президента Радев, не е имало. Абсолютна неистина. В последния месец те работят безусловно вярно. Вежди Рашидов отиде и срещна с Ердоган, тематиката за миграцията беше сложена. Президентът Радев отиде в Турция, срещна се с Ердоган. Оптимист съм. Ако ГЕРБ с нещо може да се похвали, е това, че по наше време нямаше миграционен напън. Ще се оправим с тази тематика ", сподели Борисов.

„ Не харесваме никоя партия, по тази причина сме построили ГЕРБ. Припознали сме историята на Съюз на демократичните сили, по тази причина сме дружно. Как да кажем на нашите гласоподаватели „ другите са доста хубави, гласувайте за тях “. Ние против всички партии имаме рецензии “, сподели той.

Според него в Народното събрание има видна евроатлантическа структура.

„ Считах, че в случай че се даде мандат на Демократична България има действителен късмет, да разреших си да кажа, че водачът би трябвало да е министър председател, аз три пъти съм го правил, само че те не желаят “, сподели той.

„ Христо Иванов в „ Панорама " беше доста обезпокоен от въпроси за държавното управление, тъй като за първи път му се дава такава отговорност, да е водач на един развой “, сподели Борисов. По думите му към момента има късмет за кабинет, в случай че се даде мандат на Демократична България.

Той обаче призна, че анализирайки последните изявления на Илияна Йотова, че мандатът би трябвало да се даде на групировка, която да продължи политиката на служебното държавно управление, най-вероятно няма Демократична България да има основна роля.

 

„ Прочетох какво е споделила Илияна Йотова. И това ме подухва на мисълта, че притежател на третия мандат може да е Българска социалистическа партия. Не ни остава нищо друго, с изключение на да изчакаме да забележим в понеделник какво ще е решението. Ние Българска социалистическа партия няма по какъв начин да подкрепим, само че почитаме много от политиките, които водят ", сподели водачът на ГЕРБ.

 

„ Стефан Янев пък е бил два пъти длъжностен министър председател. За да сложиш някого за министър председател, би трябвало да ти е непосредствен и да имате еднообразно мислене, а и ти е бил секретар толкоз дълго време “, сподели Борисов.

" Пет служителки с будна гражданска съвест от Нексо подаряват по 20 хиляди лв. за „ Демократична България ”. Евалата на тези заплати. Нямаше ли някоя от тях, която да подари 19 хиляди? При поръчките, които дадохме, че ще подкрепим партията, не ми остава друго, с изключение на да поема цялата виновност за Nexo. Логиката им е, че Тома Биков, Дани Митов, Петър Николов са били с Тренчев и Ананиев в една партия. Но тая партия беше наш съдружен сътрудник. Сега се пробват да се отдалечат от Тренчев, само че някой би трябвало да поеме виновността. Идвали са ми в кабинета, бяхме дружно. Ако няма отговорен, да ни го пишат на нас ", разяснява той казусът с Nexo.

 

 „ След като това в Щатите се проверява и англичаните са били, значи, че на доста места се работи отвън България. Политическата виновност за това, че за това тези хора са се развили по времето на ГЕРБ, остава ние да я носим и за това. Тяхната безочливост е безгранична ", отсече Борисов.

ГЕРБ ще взе участие в диалози за третия мандат. Според Борисов би трябвало да се мисли след следващите избори да се мисли за промяна на системата евентуално.

" Само преди 3-4 месеца горивата бяха 3,50 лева, в този момент са 2,50 лева През тази седмица приехме закон за изземване на свръхпечалбите на " Лукойл ". Приехме законопроект за лишаване на концесията на " Росенец ". Истинската евроатлантическа общественост е ГЕРБ, Движение за права и свободи и Демократична България. Само тези политически сили работят за откъсването ни от Русия. И то не като страна, а от режима, който я управлява ", сподели Делян Добрев.

" От времето, когато си отпътува " Промяната ", бензинът падна с 90 ст. Войната стана по-малко жестока и кръвопролитна, връзките в света се усъвършенстваха - кое от тези неща стана факт. Нито един. Но цената на бензина падна ", посочи Борисов.

 

От както си отпътува Промяната бензина стана с 90 ст. по-евтин. Не лев, обещахме лев, само че ни остава една десета да  се оправим, повтори той.

 

„ Никога не съм имал къща в Балселона, в случай че някой я откри да се настани там. Ама това са им опорките, за през днешния ден е „ Кал и каскети “, разяснява Борисов.

 

На въпрос дали ще има още веднъж избори, Борисов се пошегува: „ Аз в случай че бях Маг Светлина, щях да ви кажа. Не е обикновено да идем пети път на избори. С машините в това число, ние сме изхарчили един милиард лв.. Представяте ли си тези пари да влязат в Ямбол, какво ще се случи с този град? ”

Той пожела да изчака първо парламентарните избори, а по-късно да се разяснява кой ще е претендентът за кмет на София на ГЕРБ, откакто Йорданка Фандъкова разгласи публично, че няма да се кандидатира още веднъж.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР